Forskellen på Botox og Botulinum Toksin A

Kvindeansigt

Forskellen på Botox og Botulinum Toksin A

Brugen af de to navne er kendetegnet ved en del forvirring. Få svaret på hvordan det hænger sammen.

Stoffet Botulinum toksin A har igennem mere end 25 år været benyttet til behandling af en række sygdomme, f.eks. overdreven svedtendens, spastiske lammelser, migræne og senere til kosmetiske behandlinger.

Der findes et væld af Botulinum toksin A præparater på markedet dels til medicinsk brug, til behandling af sygdomme, og dels til kosmetisk brug, f.eks. til reduktion eller fjernelse af rynker ved øjnene og rynker i panden.

Brugen af de forskellige navne Botulinum toksin A, Azzalure og Botox er kendetegnet ved en del forvirring. I Danmark bruges navnet Botox i den gængse dagligdags tale, til at betegne alle former for behandlinger med stoffet Botulinum toksin A.

Botox er et registreret varemærke, der kun må bruges til medicinsk behandling af sygdomme

Botox må derfor ikke anvendes til omtale af kosmetiske behandlinger med Botulinum toksin A, ligesom det ikke må anvendes i selve den kosmetiske behandling, f.eks. ved rynkebehandling.

Hvilke Botulinum toksin A præparater bruges til kosmetiske behandlinger?

I Danmark anvendes ofte de mest kendte kosmetiske varemærker: Azzalure- og Botox / Vistabel Botulinum toksin A til kosmetiske formål.

Hvilke Botulinum toksin A præparater bruges til medicinske behandlinger?

Dysport og Botox er to af de meste kendte Botulinum toksin A præparater, der anvendes til medicinske formål (til behandling af sygdomme) i Danmark.

I DermoCosmetic og på vores website anvender vi generelt navnet Botulinum toksin A. Når vi omtaler og behandler med stoffet, skelner vi mellem at bruge navnet Azzalure og Botox / Vistabel til rynkebehandling og andre kosmetiske behandlinger, og Botox til behandling af sygdomme. Heriblandt Botox behandling af hyperhidrose, en hudsygdom karakteriseret ved overdreven svedtendens.

Kort om brug af navnene Botulinum toksin A, Botox, Botox / Vistabel og Azzalure

Uanset præparatets navne er stoffet Botulinum Toksin A det samme i de mest kendte navne på Botulinum toksin A præparater i Danmark, herunder også Botox:

  • Botulinum toksin A er det stof som benyttes i behandlinger med og i præparatet Botox
  • Betegnelsen 'Botox behandling' er almindelig udbredt, men må kun bruges ifm. medicinske behandlinger, fordi 'Botox' er et beskyttet varemærke
  • I DermoCosmetic benytter vi 'Botulinum toksin A behandlinger' og varemærkenavnene Botox / Vistabel og Azzalure som betegnelse for alle kosmetiske behandlinger med Botulinum toksin A
  • I DermoCosmetic benytter vi 'Botox behandling' ifm. medicinsk behandling med stoffet Botulinum toksin A, f.eks. til Botox behandling af overdreven svedproduktion

MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Melaine Ahle
Kristoffer Aas Ruvang
Denise Jacobsen
Marie Terese Sandnes
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz
Hamsah Ashir
Maria Bobjerg
Simone
Helene Lindhardt
Ann Schmidt Holleufer