Uddannelsens opbygning og indhold

Kvindeansigt

Uddannelsens opbygning og indhold

Under uddannelserne gennemgår du en intensiv træning med superviserede behandlinger. Vi giver dig undervisning i anatomien og teorien bag behandlinger med Botulinum Toksin og ikke-permanente fillere, Sculptra eller laser.

Superviseret behandling

Hudlæge Erik Obitz superviserer sygeplejerske Denise i ikke-permanent filler behandling

Det formelle

Kurset er et grundkursus bestående af teoretisk og praktisk undervisning herunder supervision af modeller udført efter anvisninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed. DermoCosmetic har i flere år udført registringskurser i kosmetiske behandlinger indenfor Botox, ikke-permanente fillere, laser samt Sculptra og indtil dato har alle vores mange kursister opnået registrering hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

 

Det skal understreges, at din registrering alene er et anlæggende for Styrelsen for Patientsikkerhed. En endelig registrering kan derfor ikke garanteres af DermoCosmetic.

Den teoretiske del: Anatomi og sikkerhed i behandlinger

I alle uddannelser, underviser vi dig grundigt i teorien bag behandlingerne. En stor del af undervisningen har fokus på anatomien og sikkerheden i behandlingerne, så du trygt efterfølgende kan behandle og også håndtere både lette og mere alvorlige bivirkninger.

Du lærer at skelne mellem hvilken behandling og hvilke produkter, der egner sig bedst til den enkelte kunde. Du får et godt kendskab til æstetik i behandlingerne, og hvordan du "aflæser" et ansigt for at opnå optimal symmetri og skønhed. Endelig introduceres du til lovgivning og retningslinjer for at udføre behandlingerne.

Indhold i den teoretiske del af uddannelsesforløbet:

  • Anatomi
  • Konturering og skulpturering af ansigtet
  • Æstetik i behandlinger
  • Indikationsstillelse og kontraindikationer
  • Patientsikkerhed herunder håndtering af komplikationer
  • Lovgivningen og retningslinjerne for behandlingerne
  • Journalføring
  • Konsultation, behandlingsplan og behandlingskontrol
  • Produktkendskab

Uddannelsesforløbet gennemføres i en vekselvirkning mellem teoretisk undervisning og træning. Der er tale om et afvekslende forløb, hvor der er sat god tid af til at udføre de superviserede behandlinger.

Den praktiske del: Superviseret træning i behandlinger

- Du udfører selv behandlinger under supervision af vores hudlæge. Samtidig har du vores erfarne kosmetiske sygeplejerske ved din side for ekstra support. Helt konkret udfører du minimum 20 superviserede behandlinger i Botulinum Toksin og 20 superviserede behandlinger i ikke-permanente filler. Ved uddannelsen i laser udfører du 20 superviserede behandlinger med laser i 3 kategorier (kar, hårfjerning og milde rynker). Under Sculptra uddannelsen kræves der kun 10 superviserede behandlinger.

Træningen er tilrettelagt sådan, at der er sat god tid af til, at du udfører de superviserede behandlinger. Når du ikke selv er i gang med at behandle, deltager du som observant.

Du gennemgår ikke kun træning i at udføre selve behandlingerne, men i alle trin i et behandlingsforløb. Vi træner dig således også i, hvordan du gennemfører en konsultation og stiller indikation*) og i hvordan du foretager kontrol af behandlingseffekten.

*) Er du sygeplejerske, må du ikke stille indikation forud for behandling med Botulinum Toksin, her kræves der nemlig, at det foretages af en ansvarlig læge. Som sygeplejerske underviser vi dig i at kunne informere kunder om behandling med Botulinum Toksin.

I den praktiske del lærer du at mestre at behandle i de mest sikre, grundlæggende og de mest efterspurgte behandlingsområder i ansigtet. Du bliver superviseret og udfører behandlinger i alle områder nævnt nedenfor.

Indhold i den praktiske del af uddannelsesforløbet i Botulinum Toksin og ikke-permanente fillere:

Botulinum Toksin behandling af den øverste del af ansigtet:

- Glabella (rynker mellem øjenbrynene)

- Kragetæer (rynker ved siden af øjnene)

- Panderynker

- Brynløft

- Bunny lines (rynker på næsen)

Ikke-permanente fillere:

- Kindben

- Læber (fylde og konturering)

- Rynker over læber

- Nasolabiale furer (rynker fra næse ned mod munden)

- Marionet linjer (fra munden ned mod hagen)

Indhold i den praktiske del af laserbehandlinger:

Kar: Primært IPL i ansigtet men i enkelte tilfælde også på kroppen

Hudforyngelse: IPL, 1540nm erbium glas laser, Pico og Q-switch laser system og Radiofrekvens laserer

Hår: Diodelaser og Alexandrit laser

Indhold i den praktiske del af Sculptra behandlinger:

Kommer snart.

Varighed, antal undervisningsdage og datoer

Kursets varighed afhænger af hvilken uddannelse du ønsker at tage. Find de næste kursus datoer.

Uddannelsesbevis og indsendelse af dokumentation til Styrelsen for Patientsikkerhed

Når du har gennemført uddannelsesforløbet tilfredsstillende, som fordrer, at du har været tilstede på samtlige uddannelsesdage og gennemført de krævede antal superviserede behandlinger for at opnå registrering, får du et uddannelsesbevis fra DermoCosmetic Akademi.

Bemærk, at det ikke er DermoCosmetic Akademi eller hudlæge Erik René Obitz, der beslutter om du kan blive registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen for Patientsikkerhed er tilsynsførende myndighed, og det er dem, der alene godkender endelig registrering.

Kontakt os for at høre mere om vores dokumenterede resultater for at opnå registrering hos Styrelsen for Patientsikkerhed.