Subcision – behandlingsmetode til fordybede ar i huden

Kvindeansigt

Subcision – behandlingsmetode til fordybede ar i huden

Subcision er et enkelt og mindre kirurgisk indgreb, hvor fordybede ar (f.eks. ar efter svær akne) kan behandles. Dybe ar er er ofte forankrede i underhuden med tråde af ar, som kun kan løsnes kirurgisk.

Fordybede ar af typen ”rolling scars” kan kun løsnes kirurgisk, da de er forankrede i underhuden med tråde af ar. Har du fordybede ar i huden efter svær akne, vil behandling med laser ikke være tilstrækkelig til at hæve huden til niveau med den omkringliggende hud. En professionel kosmetisk hudlægeklinik tilbyder i stedet behandling med subcision.

Subcision består af et enkelt og mindre kirurgisk indgreb, der er særdeles velegnet til netop behandling af fordybede ar i huden, opstået som følge af svære tilfælde af akne. Det kirurgiske indgreb resulterer i en langtidsvirkende udglatning af den dybt arrede hud.

De fleste har en kombination af forskellige ar, Derfor vil det ofte være nødvendigt med forskellige typer ar behandling for at opnå det optimale resultat. Subcision kan med fordel kombineres med TCA cross, Dermapen / dermaroller (microneedling) og efterfølgende med laserbehandlinger.

Priser for en subcision behandling ligger på mellem ca. 2.000 - 5.000 kr. Præcis er kun mulig at give ifm. en konsultation hos speciallægen.

Hvordan foregår subcision?

Forud for selve det kirurgiske indgreb desinficeres og lokalbedøves de dybe ar.

Dernæst løsnes de dybe ar tråde under arret med en særlig nål med et skarpt blad på siden. Arrets bund og arret udglattes. Huden komprimeres og nedkøles med ispose for at lukke eventuelle blødende, små blodkar. Herefter påføres huden en bakteriedræbende salve.

Hvad er effekten af subcision af dybe ar?

Resultatet er ofte meget tilfredsstillende og effekten af behandlingen er vedvarende – modsat mange andre behandlingsmetoder med indsprøjtning af f.eks. filler.

Kvalitet og sikkerhed i behandling af dybe ar med subcision metoden

Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for blødning og infektion. Behandlingen foregår dog helt overfladisk i huden uden risiko for skade på dybe blodkar eller nerver.

Man kan dog ikke undgå mindre blødninger under og efter behandlingen, idet de øverste lag af huden forsynes med små blodkar. Mindre hævelser samt misfarvning skal forventes i det behandlede område. Dette forsvinder i løbet af 1 uge til 10 dage.

Sjældne tilfælde af mindre blodansamling kan behandles med binyrebarkhormon.