Om peelinger

Kvindeansigt

Om peelinger

Der findes flere typer kemiske peelinger, der er tilpasset forskellige udfordringer i huden

Peelinger kan reducere uregelmæssigheder i pigmentet i huden, øge dannelsen af de elastiske fibre i læderhuden, stimulere dannelsen af ny hud og grundsubstansen i huden, som binder væsken i huden.

Peelinger kan bruges ved akne, Rosacea, ar efter akne, fine rynker og pigmentforandringer.

I DermoCosmetic København og i DermoCosmetic Virum er det speciallæge og specialuddannede sygeplejersker, som udfører peelinger.

Vigtig beslutning før peeling

Det er vigtigt at du tager stilling til, hvor hurtigt du ønsker at se forbedringer i huden. Forbedringernes grad afhænger af hvordan du ser ud umiddelbart efter peelingen. Jo større effekt du ønsker, jo længere tid skal du være indstillet på at ophelingen tager (op til 2 uger).

Forskellige typer peelinger hos DermoCosmetic København og DermoCosmetic Virum

Vi tilbyder alt efter dine ønsker og din huds situation:

Som kosmetisk hudlægeklinik er vi eksperter i peelinger

Vi vejleder dig grundigt om typer af peelinger og om præcis hvilken type peeling, der vil passe bedst til din hud og ud fra dine ønsker og behov, så du opnår en optimal effekt af behandlingen. Vi kommer omkring følgende:

  • Hvilken hud type har du?
  • Hvilken slags hudproblemer, ønsker du at få udbedret?
  • Hvilken grad af forbedring i huden, forventer du at se efter peelingen / peelingerne
  • Hvor lang tid er du er parat til at bruge på at huden er helet efter peelinger (”downtime”)
  • Din huds tolerance overfor evt. bivirkninger

Hvor dybt går en peeling?

En meget overfladisk peeling udføres typisk hjemme af dig selv eller hos en kosmetolog. Resultatet heraf er begrænset, men kan give en fornemmelse af velvære og øget glød i ansigtet umiddelbart efter peelingen.

Den begrænsede effekt skyldes, at den type peeling kun påvirker det aller yderste lag af epidermis, den del af huden som ikke længere er ”levende”. Hudlæger anvender peelinger, som virker dybere ned i hudens ”levende” lag og disse peelinger har derfor en større og bedre effekt.

En overfladisk peeling giver din hud en jævn og regelmæssig hudfarve, den kommer til at se glattere og mere frisk ud. Denne type peeling arbejder sig ned til det hudlag, hvor nye overhudceller skabes. I DermoCosmetic anvender vi Neostratas peelingsystem (enten retinol med A-vitaminsyre eller glykolsyre) til overfladiske peelinger.

De overfladiske hudceller og den overfladisk pigment fjernes, der sættes gang i dannelse af overhudsceller og de naturligt fugtbindende stoffer øges. Effekten heraf er, at det naturlige fugtindhold i huden stiger.

En middeldyb peeling går et skridt videre. Den fjerner overhuden og bevæge sig ned i den nederste del af læderhuden. Denne type peeling kan også formindske fine rynker og kreppet hud.

Effekten er således både de samme som i den overfladiske peeling plus en rynkereduktion. Vælger du en TCA syre peeling, kan kraftige solskader og dybe ar efter f.eks. akne reduceres kraftigt.

Hvornår må jeg ikke få en peeling?

Hvis du har forkølelsessår, betændt akne, nye operationssår eller andre sår i området. I forbindelse med første konsultation vil du få yderligere information om hvad der sker før, under og efter en peeling.

Forventet resultat af en peeling

Et godt resultat kræver som regel mere end én behandling, og ofte er det en klar fordel, at huden forbehandles i en kortere periode før første peeling og mellem peelingerne. Resultatet er efter et par behandlinger med Jessner peeling eller TCA syre peeling en tydeligt glattere og friskere hud med færre fine rynker og en pænere hudtekstur.

I DermoCosmetic tilbyder vi også behandling af ar, rynker og solskader med Fractional Laser Er: Glass 1540 nm, CO2 fraktioneret laser og IPL samt Dermaroller. Hvilken behandlingstype, der vil være den bedste til dig, kan vi bedømme i forbindelse med en konsultation.

Midlertidige bivirkninger og sideeffekter ved middeldybe og dybe peelinger

Bivirkninger og sideeffekter af en peeling afhænger af typen og styrken af peeling. Generelt gælder det, at jo mildere peelingen er, jo mindre risiko for bivirkninger. Ved en glykolsyre peeling fra Neostra er risikoen for bivirkninger minimale.

Lige efter en middeldyb eller en dyb peeling er der generelt risiko for infektion, rødme og senere ar dannelse samt at huden efter peelingen bliver mørkere eller lysere, allergisk reaktion overfor den kemiske væske. For at minimere disse risici anvender vi udelukkende meget velafprøvede stoffer.

Selvom det er sjældent, er der risiko for midlertidig eller permanent farveforandring af huden på det behandlede område. Nogle har arvemæssigt større tendens til dette end andre. Risikoen for pigment fejl kan også øges ved indtagelse af P-piller eller graviditet efter behandlingen.

I meget sjældent tilfælde er der er risiko for grimme ar, især hos personer med tendens til dannelse af keloid ar eller anden uregelmæssig ar dannelse. Derfor behandler vi ikke personer, der har tendens til at danne keloid ar.

Der er risiko for infektion af enten bakterier, virus eller svampe. Infektion viser sig ved rødme, ømhed og hævelse af huden samt eventuel feber. Der er risiko for herpesudbrud, hvis man allerede har haft forkølelsessår før.


MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Helene Lindhardt
Kristoffer Aas Ruvang
Denise Jacobsen
Julie Rostholm Toborg
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz
Hilda Olsen
Line Grønvall
Simone
Ann Schmidt Holleufer