TCA peeling (Triklor-eddikesyre)

Kvindeansigt

TCA peeling (Triklor-eddikesyre)

En særdeles virksom behandling af solskadet og arret hud

TCA er en af de mest anvendte syrer ved kemiske peelinger. En TCA syre peeling er meget potent. Der kræver derfor grundig viden og erfaring fra behandlerens side. Dette for at der kan opnås et godt resultat, uden at syren trænger for langt ned i læderhuden.

I Danmark må TCA peelinger kun udføres af læger, der er registrerede af Styrelsen for Patientsikkerhed til netop denne type peeling. TCA syre peelinger udføres af vores hudlæge i både DermoCosmetic København og i DermoCosmetic Virum.

TCA kan – afhængigt af koncentrationen af syren – både virke som en overfladisk peeling og som en middeldyb peeling. Effekten af en TCA syre peeling vil derfor strække sig fra at du opnår en reduktion af fine rynker og pigmentpletter til en markant forbedring af en tydeligt ældet og solskadet hud og skabelsen af en jævnere hud i tilfælde af middeldybe ar efter f.eks. akne.

Hvornår er en TCA peeling et godt valg for dig?

Vi anbefaler en TCA peeling hvis:

  • Du har dybe akne ar og / eller lider af hyperpigmentering
  • Din hud er solskadet
  • Du har fine linjer og rynker i ansigtet
  • Du har "huddimser"

En grundig vejledning forud for peeling behandling

Du vil altid blive grundig vejledt forud for en peeling. Som kosmetisk hudlægeklinik er vi specialister i peelinger. Vælger du en konsultation for TCA syre peeling, bliver du vejledt af hudlæge Erik René Obitz.

I DermoCosmetic udfører vi også peeling med Neostratas peeling system og med Jessner peeling.

Hvad kræves der, for at jeg kan få en TCA syre peeling?

Du skal have uønskede hudtilstande, f.eks. rynker, ar efter akne eller pigmentforandringer. TCA syre peelinger egner sig bedst til personer med lys hud.

I hvilke tilfælde må jeg ikke få en TCA syre peeling?

Peelinger - herunder TCA syre peeling - er udelukket ved aktiv herpes, brug af isotretinoin ved akne, nylig kirurgi, utilstrækkelig solbeskyttelse. Det anbefales ikke at bruge andre produkter, der kan irriterer huden under behandlingsforløbet. Peeling er også udelukket ved allergi for de anvendte stoffer samt gravide og ammende.

Et godt resultat kræver som regel mere end én behandling. Ofte er det en klar fordel, at huden forbehandles i en kortere periode før første peeling og mellem peelingerne.

Hvad er effekten af en TCA syre peeling?

I DermoCosmetic anvender vi ofte TCA peelinger, som virker dybere ned i hudens ”levende” lag og du vil derfor opnå en større og bedre effekt end med mildere peeling typer. Vælger du en TCA syre peeling, kan kraftige solskader og dybe ar efter f.eks. akne reduceres væsentligt.

Resultatet af TCA syre peeling er i princippet permanent. Huden vil dog, som hos alle andre mennesker, fortsætte med at ældes med de forandringer dette medfører. Resultatet er efter et par behandlinger en tydeligt glattere og friskere hud med færre fine rynker og en pænere tekstur.

DermoCosmetic er din garanti for en sikker og effektiv TCA syre peeling

Hos en hudlægeklinik som DermoCosmetic København og DermoCosmetic Virum er du garanteret tryghed i din peeling behandling. Vi er eksperter i at behandle din hud med peeling på den mest effektive og sikre metode, der netop passer til din huds situation.

En TCA syre peeling er en dybdegående behandling af din hud. Du kan opnå en markant forbedring af din hud og dit udseende med en TCA syre peeling.

Midlertidige bivirkninger og sideeffekter ved middeldybe og dybe peelinger

Bivirkninger og sideeffekter af en peeling afhænger af typen og styrken af peeling. Generelt gælder det, at jo mildere peelingen er, jo mindre risiko for bivirkninger.

Lige efter en middeldyb eller en dyb peeling er der generelt risiko for infektion, rødme og senere ar dannelse samt at huden efter peelingen bliver mørkere eller lysere, allergisk reaktion overfor den kemiske væske. For at minimere disse risici anvender vi udelukkende meget velafprøvede stoffer.

Selvom det er sjældent, er der risiko for midlertidig eller permanent farveforandring af huden på det behandlede område. Nogle har arvemæssigt større tendens til dette end andre. Risikoen for pigment fejl kan også øges ved indtagelse af P-piller eller graviditet efter behandlingen.

I meget sjældent tilfælde er der er risiko for grimme ar, især hos personer med tendens til dannelse af keloid ar eller anden uregelmæssig ar dannelse. Derfor behandler vi ikke personer, der har tendens til at danne keloid ar.

Der er risiko for infektion af enten bakterier, virus eller svampe. Infektion viser sig ved rødme, ømhed og hævelse af huden samt eventuel feber. Der er risiko for herpesudbrud, hvis man allerede har haft forkølelsessår før.

Birgit Schrøder siger om TCA peeling:

Birgit Schrøder siger om TCA peeling:

Birgit Schrøder

Efter bare én TCA syre peeling hos hudlæge Erik Obitz er min hud nu glat og spændstig igen. Faktisk har jeg ikke bare fået en flot hud - nu kan man også se, at jeg faktisk har fylde i kinderne og har kindben! Før behandlingen havde jeg dybe rynker på kinderne. Jeg havde det, man kalder for "læderhud" og hudens elasticitet var næsten helt forsvundet. Jeg kan kun på det varmeste anbefale DermoCosmetic.

Birgit Schrøder


MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Helene Lindhardt
Kristoffer Aas Ruvang
Denise Jacobsen
Julie Rostholm Toborg
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz
Hilda Olsen
Line Grønvall
Simone
Ann Schmidt Holleufer