Salicylsyre peelinger

Kvindeansigt

Salicylsyre peelinger

Salicylsyre peeling kan være en god løsning hvis du har akne og / eller fedtet hud. Når medicinsk behandling ikke tåles eller ønskes af dig, eller hvis du forgæves har forsøgt dig med diverse crème og / eller fulgt forskellige kost regler.

Salicylsyre er en betahydroxysyre, der udvindes naturligt fra pilebark, vintergrønne blade og birkebark. Salicylsyre i højkoncentreret form fjerner de døde hudceller. Salicylsyre påvirker kun det yderste lag af huden og hører til i kategorien af lettere, overfladiske peelinger. Derfor har denne type Peelinger også en kortere “downtime” og færre bivirkninger end de fleste andre typer peelinger.

Hvad egner en salicylsyre peeling sig til?

Salicylsyre peeling forbedre hudens tilstand hvis du har:

 • Acne
 • Sorte hudorme
 • Tilstoppede hudporer
 • Olieret hud
 • En række andre tilstande i huden

I det følgende beskrives udelukkende anvendelse af salicylsyre til behandling af akne, hudorme, tilstoppede hudporer og olieret hud.

Hvordan salicylsyre peeling virker

I forbindelse med behandlingen renses huden og peelingvæsken påsmøres ansigtet eller det område, hvor behandling ønskes. Koncentrationen af salicylsyren er tilpasset din hud og det problem, du ønsker behandlet.

Under den korte peelingproces vil du opleve, en varm og let, stikkende fornemmelse I huden, der bliver lettere rød. Salicylsyre peelingen virker på huden mellem 10-25 minutter. Grundet salicylsyrens begrænsede risiko for bivirkninger, er det en behandling, der ikke forhindrer dig i dine daglige gøremål.

Behandlingen kan gentages ca. hver anden uge, indtil den ønskede effekt er opnået.

Effekt af salicylsyre peeling

Antallet af nødvendige behandlinger og tidsintervallet mellem behandlinger varierer individuelt, dog typisk mellem 2-6 behandlinger (korteste antal benhandlinger ved hudorme, længst antal benhandlinger ved akne).

Midlertidige gener og risiko for bivirkninger ved salicylsyre peelinger

Gener og risiko ved denne type peeling er ikke alvorlige, og du behøver ikke at tage fri fra arbejde efter en behandling.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på disse almindelige midlertidige gener i forbindelse med behandlingen:

 • Rødme
 • Afskalning af huden
 • Kløe i huden
 • Lettere hudirritation
 • Allergiske reaktioner (hvis du f.eks. ikke tåler aspirin)
 • Sol sensitivitet (benyt god solbeskyttende cremer efter behandling)

Hvornår må jeg ikke få en peeling?

Hvis du har forkølelsessår, betændt akne, nye operationssår eller andre sår i området. I forbindelse med første konsultation vil du få yderligere information om hvad der sker før, under og efter en peeling.


MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Helene Lindhardt
Kristoffer Aas Ruvang
Denise Jacobsen
Julie Rostholm Toborg
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz
Hilda Olsen
Line Grønvall
Simone
Ann Schmidt Holleufer