Alt om strækmærker

Kvindeansigt

Alt om strækmærker

Få svar på spørgsmål om strækmærker fra A-Z

Hvordan ser strækmærker ud?

Strækmærker, også kaldet striae, ses i form af røde eller rosa farvede striber eller fordybninger i huden. Med tiden skifter strækmærkerne til at have en sølv skinnende hvid farve, der er lysere end din naturlige hudfarve. Det påvirkede område i huden fremstår ofte fordybet i forhold til den omkringliggende hud og er blødt at røre ved.

Hvad er årsagen til at man får strækmærker?

Strækmærkernes opståen skyldes ofte en hurtig vægtøgning, hvor huden strækkes for hurtigt, med den følgevirkning at de elastiske fibre I huden bryder ned. Strækmærker kan dog også opstå ved et hurtigt, kraftigt vægttab.

I mange tilfælde er strækmærkers opståen også påvirket af hormonelle ændringer, typisk I pubertet, under graviditetet, i forbindelse med bodybuilding, ved hormonbehandling og ved indtagelse af steroider.

Den øverste del af huden bliver gennemsigtig og efterlader et underliggende, beskadiget væv. Derudover påvirkes produktionen af kollagen, som igen påvirker pigmentering langs strækmærkerne.

Hvem har især risiko for at få strækmærker?

Det er især teenagere, folk, der dyrker intens styrketræning og vægtløftning samt gravide, der får strækmærker. Aldersmæssigt er teenagere denne gruppe, der har størst risiko for at få alvorlige strækmærker.

Hvor i huden opstår strækmærker?

Strækmærker opstår I dermis, I det elastiske, miderste lag, der hjælper huden med at bevare sin form. Så længe at der er støtte I dermis, vil der ikke opstå strækmærker.

Strækmærker kan opstå på næsten alle steder af kroppen hvor fedt opbevares, De mest almindelige steder er: maven (især tæt på navlen), brysterne, overarme, underarm, ryg, lår (bade inder- og yderlår), hofter og bagdel.

Er det farligt at få strækmærker?

Strækmærker udgør ikke nogen sundhedsrisiko, ligesom de ikke påvirker kroppens normale funktionsevne og evne til at reparere sig.

Strækmærker betragtet I det danske sundhedssystem som et kosmetisk problem og er derfor ikke gratis at få behandlet. Du kan med andre ord ikke få en henvisning fra egen læge til behandling hos en speciallæge eller et hospital.

Kan strækmærker undgås?

Der eksisterer indtil dato ingen videnskabelig dokumentation for, at strækmærker kan forebygges ved forskellige former for olier, cremer etc. Da strækmærker ofte er genetisk og hormonelt betinget, er det begrænset, hvad man selv kan gør for at forebygge strækmærker.

Som styrketræner eller vægtløfter kan du reducere risikoen for strækmærker ved at undgå en hurtig vægt- og muskeløgning. Som gravid er det klart en fordel, hvis du kan undgå en høj vægtøgning. Hermed minimerer du risikoen for strækmærker.

Behandling af strækmærker

Den mest kendte og effektive behandling af strækmærker er med Pico laser. Vi tilbyder metoden hos DermoCosmetic, afhængig af din individuelle situation.

Med denne metode kan strækmærker ofte reduceres markant. Vi kan reducere dine strækmærker med op til 80%. Mere om behandling med Pico laser.

Er der risiko ved behandlingen?

Ved behandling af strækmærker med Pico laser er risikoen for bivirkninger lav og huden heler hurtig op igen. Du kan læse mere i detaljer under behandlingsmetoden.

Hvad koster en behandling?

Prisen varierer meget alt efter hvor stort et område, der skal behandles, og hvor mange behandlinger der skal til, for at du opnår et realistisk og ønskeligt resultat.

Gratis konsultation for strækmærker

Hos DermoCosmetic i Virum og i København tilbyder vi dig en gratis og uforpligtende konsultation for strækmærker. Her kan vi afgøre, hvordan vi bedst hjælper dig med en behandling af strækmærker.

Ring og book tid til en gratis konsultation allerede i dag på tlf. 31 21 64 24.