Risici ved fjernelse af tatoveringer

Kvindeansigt

Risici ved fjernelse af tatoveringer

Når du får fjernet en tatovering med høj-kvalitets laserudstyr som Discovery Pico, er risikoen for skader på huden minimal. Hvis du får fjernet tatoveringer med laser i andre klinikker med gammelt laserudstyr, er risikoen betydelig større.

Midlertidige sideeffekter og risiko for bivirkninger ved behandling med Discovery Pico laser

Når du bliver behandlet med en høj kvalitets Pico laser som Discovery Pico, den type laserapparat vi bruger i DermoCosmetic, er risikoen for skader på huden minimal. Huden kan de første par uger efter behandlingen ligne et lettere brandsår. Dette er en helt normal og midlertidig situation.

Tatovering på håndled behandles med den nye Discovery Pico laser. Dette er første behandling. Ved behandlingen opstår der en midlertidig hvid farve i huden på de behandlede områder. Det kaldes "frosting" og skyldes at der sker fordampning af vand i overhuden. Det er en normal reaktion i huden, som forsvinder efter nogle få timer.

Hvis du er en af de få, der får en allergisk reaktion i forbindelse med fjernelse af din tatovering, kan vi som hudlægeklinik hjælpe dig. Risikoen er dog meget lille.

Når tatoveringen er helt væk, vil mange opleve at huden i det tatoveringsfjernede område er lysere end den omkringliggende (ikke laserbehandlede) hud.

Det skyldes, at laseren i dette tilfælde også har fjernet hudens almindelige pigment. Denne afblegning (hypopigmentering) skyldes, at laseren også har fjernet hudens almindelige pigment. Afblegningen er heldigvis meget sjældent permanent.

Fjernelse af mangefarvet tatovering på ryg, før/efter

Før og efter behandling med vores nye laserudstyr. Behandlingen er effektiv og risici og sideeffekter er minimeret.

Hvis du er blevet behandlet med ældre typer lasere

Ældre laserudstyr, dvs. forældede Q-Switch lasere og Q-Switch nano lasere, efterlader ofte et dårligt resultat. Eksempelvis:

  • Tatoveringen er ikke fjernet helt trods adskillige behandlinger.
  • Det laserbehandlede område fremstår bleget i forhold til den omgivende hud.
  • Skæmmende ar fra behandlingen.

Se også en sammenligning af lasere til tatoveringsfjernelse.

Hvorfor kan man få ar i forbindelse med tatoveringsfjernelse?

Ar opstår, når huden reparerer sine skader. Skader i huden kan f.eks. opstå i forbindelse med en forbrænding (også laserforbrænding ved fjernelse af tatoveringer), akne eller efter et kirurgisk indgreb.

Ar kan også opstå i forbindelse med tatoveringsfjernelse hvis behandleren, for at fjerne dybt placeret farve i huden, har fejlbehandlet det tatoverede område.

Ar består af nøjagtigt det samme protein (kollagen) som det væv, det erstatter. Men arvævet har ikke samme kollagenformation, og kvalitet og funktionsevne i huden i det arrede område er ofte lavere.

Ar og misfarvninger efter fjernelse af tatoveringer kan reduceres hos DermoCosmetic

Vi anvender den veldokumenterede metode til fjernelse eller reduktion af ar med Fractional Laser Erbium: Glass 1540 nm non-abaltiv eller selve Discovery Pico laseren, der kan foretage en ablativ fraktionering. Som hudlægeklinik kan vi vurdere hvilken metode, der vil egne sig bedst i dit tilfælde.

En del mennesker, som har forsøgt at få fjernet deres tatoveringer med lasere af forældet teknologi eller med anden metode, har desværre oplevet, at de har fået ar eller misfarvninger i huden i forbindelse med fjernelse af tatoveringer. Her kan vi også hjælpe dig. I DermoCosmetic er vi nemlig eksperter i at fjerne ar. Vi fjerner i dette tilfælde altså ikke selve tatoveringen, men reducerer den skade, der måtte være sket i din hud ved forsøget på at fjerne din tatovering i anden klinik.

Gammel tatovering forsøgt fjernet med mælkesyre, før og efter behandling med Pico laser

Vickie har tidligere fået mælkesyre behandling på gammel tus på anden klinik. Resultatet er ikke særligt pænt. Som man kan se på billedet til højre, er resultatet overbevisende allerede efter en behandling med Discovery Pico laseren hos DermoCosmetic. Ved yderligere ca. 3 behandlinger vil tatoveringen forventeligt være helt fjernet.

Er du i tvivl om din hud heler som forventet?

I DermoCosmetic står vi parate til at hjælpe dig med vores professionelle team af hudlæger og laserbehandlere. Hvis du er det mindste i tvivl om din hud heler op som forventet, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi tilbyder gratis konsultation for tatoveringsfjernelse i vores klinikker i København, Virum og Aalborg. Behandlingerne foregår i vores klinik i København og Aalborg.

Sarah om tatoveringsfjernelse med Pico laseren:

Sarah om tatoveringsfjernelse med Pico laseren:

Sarah Ahle

Jeg fik min første behandling i sidste weekend og jeg kan slet ikke vente med, at jeg skal have den næste behandling. Pico laser kan varmt anbefales her fra. Du får en god og professionel behandling. Man bliver mødt med smil og dejlig velkomst. De er super skønne i klinikken!!

Sarah Ahle