Sammenligning af lasere til tatoveringsfjernelse

Kvindeansigt

Sammenligning af lasere til tatoveringsfjernelse

De fleste lasere på markedet til tatoveringsfjernelse er gammeldags nano Q-Switch lasere eller endnu ældre og dårligt fungerende lasere. Få her et overblik over egenskaberne i de forskellige typer lasere, fra discount lasere til den nyeste Discovery Pico laser.

Tabel med sammenligning af lasere til tatoveringsfjernelse

De forskellige typer lasere på markedet til tatoveringsfjernelse med sammenligning af deres egenskaber. DermoCosmetic bruger den nyeste Discovery Pico laser, som er både meget effektiv og skånsom. I kombination med en Q-Switch Ruby 694 nm laser, fjerner vi også multi-farve tatoveringer.

Multi-farve fjernelse

Alle tatoveringer med farver kræver specifikke lasere til behandling. Kun farven sort absorberes af alle laser typer. Derfor er det afgørende at behandle farvede tatoveringer med flere forskellige aktive lasere, der passer til farverne i tatoveringen.

Mange klinikker anvender såkaldte polymer farvefiltre, der "veksler" laserenergien til en anden farve og påstår dermed, at de anvender 2, 3 eller 4 forskellige lasere. Problemet med disse passive lasere er, at der næsten ingen energi er tilbage efter forvandlingen og behandlingseffekten er yderst ringe.

DermoCosmetic anvender 3 farver aktive pico- og nanosekund lasere med 1064, 532 og 694 nanometer, til effektiv og sikker fuldspektrum behandling.

Mindre ubehag

Nanosekund lasere anvender en kombination af varme og mekanisk tryk som behandling. Moderne picosekund lasere anvender ren mekanisk trykbølge i behandlingen og varmespredningen i huden er derfor betydeligt mindre.

Genstridige tatoveringer

Fænomenet "genstridige tatoveringer" opstår, når den anvendte laser af en eller anden grund er teknisk utilstrækkelig. Resultatet kan være at hele tatoveringens omrids står tilbage som en "spøgelsesskygge" med dybe og/eller utilstrækkeligt behandlede blækpartikler i huden.

Picosekund lasere kan dog ofte fragmentere blækket til meget små støvpartikler, som hurtigt fjernes af immunforsvaret. Nogle pigmenter er meget små fra starten og kan derfor vanskeligt eller slet ikke fjernes med nanosekund lasere. Hvis laseren er kraftig nok, fjernes dybe tatoveringer selvom tatovøren har haft en "tung hånd".

Man kan godt opleve "spøgelsesskygger" selvom al blækket er helt fjernet. Det skyldes, at der kan opstå arvæv i huden, som direkte konsekvens af selve tatoveringen – eller endnu værre – tidligere forsøg på at fjerne tatoveringen med en discount laser, som giver ar.

I DermoCosmetic tilbyder vores hudlæger at behandle arvæv med flere forskellige fraktionerede lasere.

Hurtigere genbehandling og færre behandlinger

Helt grundlæggende fragmenterer en moderne picosekund laser tatoveringen til meget mindre fragmenter. Disse støvkorn optages hurtigere af immunforsvaret. Derfor sker fjernelsen i færre behandlinger sammenlignet med tidligere teknologier og intervallet mellem behandlingerne vil ofte være kortere.

Dybe tatoveringer

Professionelle flerfarvede tatoveringer placeres i flere lag med mørke farver dybt og lyse farver mere overfladisk. Enhver tatovør har sin egen stil og håndelag. Man taler om en "tung hånd" hvis tatoveringen er placeret usædvanligt dybt, og disse tatoveringer har hidtil været svære at fjerne helt.

Kombinationen af kraftige lasere, picosekund pulser og stor behandlingsspot betyder, at vi i DermoCosmetic har mulighed for at behandle stort set alle tatoveringer sikkert og effektivt. Vi anvender Quanta Discovery Pico, den stærkeste medicinske laser, der er mindst dobbelt så kraftig som markedets øvrige picosekund lasere.

Lav risiko for ardannelse

Alle professionelle lasere til tatoveringsfjernelse har i dag en relativ flad behandlingsspot – nogle dog bedre end andre.

Dette gælder ikke for discount lasere, der er købt over Internettet for nogle få tusinde kroner. Man får hvad man betaler for, og disse discount lasere har ofte "hot spots" som fører til ar og eventuelt blødning under behandlingen.

Ydermere er disse lasere ofte så svage, at man vælger at fokusere spotten ned i et meget lille brændpunkt, blot for at få et minimum af effekt. Resultatet er ofte vabler, ar og typisk et kosmetisk resultat, der er langt værre end den oprindelige tatovering.

DermoCosmetic tilbyder både at fjerne tatoveringen og fjerne arvæv med laser efter tidligere uprofessionelle behandlingsforsøg.

Sikker i mørk hud

Flere af de lasertyper, der generelt anvendes til tatoveringsfjernelse, har meget høj optagelse i hudens naturlige pigment.

Selv moderne picosekund lasere er introduceret med bare én behandlingsfarve, som er helt uegnet til behandling i mørke hudtyper. Hos mørkhudede individer er det særligt vigtigt at have flere aktive lasere at vælge mellem.

Hos DermoCosmetic anvender vi bl.a. Nd:YAG 1064 nm picosekund laser, som har meget ringe påvirkning af naturlig pigment og derfor anses som sikker til brug i alle hudtyper.

Vi tilbyder gratis konsultation for tatoveringsfjernelse i vores klinikker i København, Virum og Aalborg. Behandlingerne foregår i vores klinikker i København og Aalborg.