Sol og laserbehandlinger i sommerhalvåret

Kvindeansigt

Sol og laserbehandlinger i sommerhalvåret

Kan jeg blive behandlet med laser i sommerhalvåret? Dette spørgsmål stiller rigtig mange af vores kunder til os. Svaret er ja, du kan godt blive behandlet i de fleste måneder i sommerperioden perioden.

Mange tror at de:

  • Skal vente med at gå i gang med laserbehandlinger, når de første solstråler har vist sig på himmelen i det tidlige forår
  • Først kan genoptage behandlingerne sidst på efteråret eller i starten af vinteren
  • Ikke kan opholde sig ude overhovedet, hvis solen skinner og de har fået en IPL - eller laserbehandling

I vores del af verdenen, dvs. i Norden, kan du blive behandlet med laser, selv i det meste af sommeren, hvis du anvender en høj solfaktor og hvis du ikke vælger decideret at solbade. Som vi plejer at sige i DermoCosmetic: Det handler om soladfærd!

Opholder du dig i Norden, har du 2 valg:

  1. Anvend hele tiden høj solfaktor, når du bevæger dig ud om sommeren og undgå solbadning – så kan du blive behandlet med laser selv i den første del af sommeren
  2. Vent med laserbehandlinger, hvis du ikke vil undgå solbadning

De fleste af os synes, at vi ser bedre nu, når vi har solbadet og huden er lidt gylden. Vi tænker ofte, at vores hud nu ser sundere ud! I virkeligheden er der tale om en forbrænding af huden med farer for solskader. Valget står mellem en her-og-nu lækker gylden (forbrændt) hud og bevaringen af en sund og ung hud (uden solbadning).

Hvis du ikke vil undgå at solbade, tager det ca. 1 mdr. efter du er stoppet hermed, før du kan blive behandlet med laser. Afhængig af sommeren, hvor meget sol der kommer i Danmark, vil det normalt næsten altid være nødvendigt at stoppe IPL og laserbehandlinger af solskader (især pigmentpletter) fra medio juli til ca. midt september.

Ungså solen 1 måned efter din behandling
Den første måned efter en IPL eller laserbehandling bør du undgå sollys og også solarium, da det ellers kan medføre misfarvning af de behandlede områder. Du må på samme tid ikke være decideret solbrunet forud for en IPL eller laserbehandling.

Vores råd i DermoCosmetic er altid: Benyt en solcreme med min. faktor 15 på de behandlede områder, når du går ud, også i gråvejr. Højfaktor solcreme (50 eller mere) er dog klart det mest sikre valg for at beskytte din hud effektivt mod solskader i sommerhalvåret.

Vi rådgiver dig altid gerne om, hvordan du bedst beskytter din hud mod solskader. Hos DermoCosmetic forhandler vi højkvalitets solcremer fra SkinCeuticals. Vi har netop den creme, der passer bedst til din hud og dens behov i solen.