Ofte stillede spørgsmål om Rosacea

Kvindeansigt

Ofte stillede spørgsmål om Rosacea

Årsagen til Rosacea er endnu ikke afdækket, men der forskes ad flere vigtige spor. Årsagen til Rosacea skal måske findes i genetiske forhold, i defekter i immunsystemet eller i eller defekter i de proteiner, der normalt beskytter huden mod infektioner.

Hvad er årsagen til Rosacea?

Forskere har endnu ikke afdækket årsagen til Rosacea, men der er efterfølgende flere vigtige spor, der forfølges i forskningen. Der forskes intensivt i om årsagen til Rosacea skal findes i bl.a. genetiske forhold, i defekter i immunsystemet eller i eller defekter i de proteiner, der normalt beskytter huden for at få infektioner.

Før/efter behandling af Rosacea på kinderne

Før-efter behandling af Rosacea (karsprængninger) med IPL - Intens Pulseret Lys

Hvordan stilles diagnosen Rosacea?

Diagnosen stilles hos en hudlæge, der undersøger din hud og dine øjne. Hudlæger er speciallæger i netop at diagnosticere og behandle Rosacea. Det er vigtigt, at du ikke går i gang med behandlinger med cremer, laser eller lignende uden at du har været hos en hudlæge.

Hvordan starter Rosacea? Tegn og symptomer.

De første symptomer på Rosacea oplever du ofte ved, at du har en tendens til at din hud rødmer nemmere end hos andre personer. Rødmen kan langsom sprede sig fra f.eks. næse- og kindområdet til panden og kæbeområdet. Selv til ørerne, brystet og ryggen kan rødmen sprede sig.

Rosacea behandling ansigt, før og efter

Før-efter behandling af mild form for Rosacea med IPL

Rosacea medfører desværre andet en rødmen I huden. Der mange tegn på og symptomer ved sygdommen, der inddeles i en række undergrupper.

Hvem får Rosacea?

Rosacea er en meget almindelig forekommende hudsygdom. Mange der får Rosacea er:

  • Mellem 30 og 50 år
  • Har lys hud og ofte blond hår og blå øjne
  • Har ofte familiemedlemmer med Rosacea eller svære tilfælde af akne
  • Har selv ofte haft akne med cyster
Rosacea behandling ansigt, før og efter

Før-efter behandling af moderat form for Rosacea med IPL

Kvinder har en tendens til i højere grad end mænd at få Rosacea. Kvinder er til gengæld ikke i så høj grad som mænd udsatte for at få de meste alvorlige former for Rosacea med fortykning af huden og medfølgende deformiteter på især næsen.

Rosacea hos børn og unge

Nogen gange er det muligt allerede at identificere præ-Rosacea hos teenager eller tidligt I 20´erne. Sygdommen diagnosticeres ofte når man kommer tit til hudlægen for at få behandlet akne og har oplevet rødmen og opblussende hud I lange perioder. Selv om det er særdeles sjældent, opstår Rosacea også hos børn.

Behandling af Rosacea på kind, før/efter

Før-efter IPL behandling af fremtrædende karsprængninger ved Rosacea

Hav tillid til din dermatolog og dermatologiske sygeplejerske

Udviklingen indenfor Rosacea behandlingsområdet betyder, at der i dag er gode muligheder for at fjerne eller reducerer generne ved Rosacea - selv om sygdommen er kronisk.

I DermoCosmetic har vi den lægefaglige viden og praktiske træning, der gør os i stand til at skræddersy unikke Rosacea behandlinger til den enkeltes behov. Hvis du vil være sikker på en grundig vejledning i dine behandlingsmuligheder, bestil en tid til konsultation hos DermoCosmetic.