Hårfjerningsmetoder

Kvindeansigt

Hårfjerningsmetoder

Hvilke findes der og hvilke fordele og ulemper har de?

Mange af os har uønsket hår. De uønskede hår hos kvinder befinder sig typisk på overlæben, på kinderne, benene og i bikiniområdet. Hos mænd er det især ryggen, halsen og brystet, der opfattes som uønskede områder at have hår på.

Sådan har det ikke altid været. Moden inden for hårfjerning, hvor det regnes for ok at have hår på kroppen og i ansigtet, har ændret sig meget gennem tiden.

Få fjernet hår hos Denise - vores nye dygtige laser sygeplejerske - og spar 25% på din 3. behandling.
Du skal blot booke alle 3 tider ifm. bestilling af din første tid og alle 3 behandlinger skal være gennemført senest 6. juli 2019. Tilbuddet gælder, så længe der er ledige tider hos Denise.

Få 50% rabat på hårfjerning på alle områder efter det dyreste område, når du vælger hårfjerning i mere end 1 område. Gælder ikke ved behandling af hele ben, hvor du i forvejen får behandlingen til en særdeles fornuftig pris.

Prisgaranti på hårfjerning. Kan du få behandlingen billigere hos en anden klinik med samme, høje kvalitet af laser / IPL udstyr, matcher vi gerne denne pris. Prisgarantien gælder ift. anden kliniks normalpris. Læs mere om prisgarantien.

Hårfjerning med IPL er en af de mest effektive metoder til hårfjerning

Hårfjerning med IPL er den behandlingsform, der hurtigst og mest nænsomt fjerner uønsket hår – også i større områder.

Effekten af hårfjerning med laser eller IPL er dog meget afhængig af kvaliteten af apparaterne og maskinerne, der anvendes. Og der kan være individuelle forskelle på behandlingsresultatet.

Jamal på videoen har hidtil fjernet uønsket hårvækst på ryggen hver 3. dag med en skraber, besværligt og tidskrævende. Med IPL laserbehandlinger, også kaldet permanent hårfjerning, fjernes de uønskede hår nemt, sikkert og effektivt.

Søger du sikkerhed i din behandling og høj kvalitet, anbefales du at få dine uønskede hår fjernet på en hudlægeklinik. Hudlæger er eksperter i denne behandlingsform. I DermoCosmetic anvender vi IPL apparater fra Palomar/Cynosure, som hører til i den højeste kvalitets- og sikkerhedsliga.

Hvad skyldes uønsket hårvækst?

Uønsket hårvækst kan have mange årsager: Genetiske forhold, medicinering, så som steroidbehandling, et højt niveau af bestemte hormoner og Polycystisk Ovarie Syndrom (PCO). Det er her vigtigt, du søger hjælp hos din læge til udredning og behandling af unormal hårvækst.

Hårfjerning armhule, før/efter

Mange kvinder barberer hår under armene. Billedet viser før-efter behandling med IPL

Uønsket hårvækst hænger dog langt fra altid sammen med en sygelig tilstand. Det handler ofte om normer og kropsmoden på et bestemt tidspunkt i tiden.

Der er mange metoder til at fjerne uønsket hår

De fleste metoder forhindrer desværre ikke de uønskede hår i at vokse frem igen. IPL er den klart mest effektive og på samme tid nænsomme metode til at holde hårene væk.

Hårfjerning med barbering - fordele og ulemper

Barbering er mest velegnet til områderne: Ben, arme og ansigtshår. Det er en billig metode at fjerne hår på. Andre klare fordele er, at det er en billig metode og at du er er uafhængig af andre til at hjælpe en med at fjerne hårene!

De store ulemper ved barbering er dog de stikkende hårstubbe, som de fleste oplever som noget særdeles u-feminint. Ulempen er også, at der er en tendens til at få indgroede hår med bumselignende knopper, især i bikiniområdet.

Plukning af uønsket hår - fordele og ulemper

At plukke hår kan være smertefuldt. Men, det kan være en god metode, hvis det kun er et få hår, du ønsker fjernet. Og hvis du ønsker at blive ved med at plukke hår resten af livet.

Plukning af hår er mest anvendt ved øjenbrynene, når de skal formes og styles. Eller hvis du som kvinde har få, men til gengæld mørke og kraftige hår på hagen. Plukning er dog ikke velegnet til at fjerne uønsket hår i større områder på kroppen eller i ansigtet. Du risikerer nemlig indgroede hår eller ar.

Hårfjerning på hage, før/efter behandling

Plukning af hår anvendes tit på hagen. Billedet viser før-efter behandling med IPL

Hårfjerningscreme - fordele og ulemper

Hårfjerningscreme kan købes i de fleste supermarkeder og hos materialister. Hvis du bruger hårfjerningscremer, er det vigtigt, at du bruger dem til nøjagtigt det område på kroppen, de er målrettet. Brug f.eks. aldrig en creme der er lavet til at fjerne hår i bikiniområdet til at fjerne hår i ansigtet.

De kemiske stoffer I hårfjerningscremerne opløser hårene. Hvis du lade cremen sidde for længe på huden, kan du få forbrændinger. Hvis du har haft allergiske reaktioner i huden før, bør du teste cremen på et mindre område af huden, inden du påfører den hele det område, du ønsker at fjerne hår på.

Ulempen ved at fjerne uønsket hår med hårfjerningscreme er desuden, at hårene hurtigt vokser ud igen. Desuden kan det i længden være en kostbar metode, især hvis du fjerner hår i større områder på kroppen.

Voksning af uønsket hår - fordele og ulemper

Voksning kan udføres af dig selv hjemme, eller du kan vælge at få dine hår vokset hos en behandler I en klinik. Voksning kan være ret smertefuldt. Det er en besværlig metode til hårfjerning, hvis du selv foretager den. Ofte sidder nogle hår tilbage efter en voksning, fordi de ”knækker”.

Du skal være opmærksom på, at bivirkningen ved voksning af uønskede hår kan være infektion i huden. En anden meget kendt bivirkning ved voksning er, at huden kan blive forbrændt. Dette sker, hvis voksen er for varm, når den påsmøres huden.

Hårfjerning på ben, før/efter permanent hårfjerning

Voksning anvendes ofte til hårfjerning på ben. Billedet viser før-efter behandling med IPL

Du bør ikke få vokset dine uønskede hår, hvis du får tabletter mod akne. Det kan få huden i det voksede område til at falde af.

Voksning af hår efterlader huden uden hår i længere tid end hvis du barberer dig eller anvender hårfjerningscreme. Voksning er dog ofte en dyr metode på sigt, da hårene bliver ved med at komme tilbage.

Sugaring

Sugaring metoden minder meget om voksning. Som ordet antyder, er det sukker, som smeltet og lettere afkølet påsmøres det område, hvor de uønskede hår sidder. Ligesom ved voksning, kan det være en smertelig metode af få fjernet hår på og med de samme bivirkninger.

Threading (Trådning)

Threading er en traditonel hårfjerningsmetode I bl.a. Indien og I dele af Mellemøsten. Metoden har nu bevæget sig til Vesten. Metoden tilbydes I en række klinikker. Der anvendes tråd til at plukke flere hår ud på én gang.Threading anvendes især i ansigtet.

Det er ikke en velegnet metode til at fjerne hår i store områder. Men, i modsætning til voksning og sugaring er der ikke samme bivirkninger på spil.

Fjernelse af uønsket hår med elektrolyse

Elektrolyse tilbydes I dag I få klinikker. Tynde nåle injiceres I hårfolliklen. Det er en langsommelig og ofte smertefuld metode at fjerne hår på. Metoden er blevet forældet, efter virksomme laser og IPL apparater er kommet på markedet.

Fjernelse af uønsket hår medicinsk

Der findes medicinske cremer til at reducere uønsket hår. Når du stopper med at bruge disse cremer, vokser hårene fuldt ud igen. Tal med din læge herom.

Hårfjerning med laser og IPL kræver mere end én behandling

Ofte kræves der 4 eller flere behandlinger. Nogle områder er særligt krævende at fjerne hår på, f.eks. på overlæben.

Du skal være opmærksom på, at hår kan komme igen, selv efter du har været igennem flere behandlinger med laser eller IPL. Derfor kan det være misvisende at sige, at det er en metode til permanent hårfjerning.

Der findes ingen garanti for at (nogle af) hårene ikke dukker op igen. Vores anbefaling er, at du undgår behandling på klinikker, der lover at netop deres lasere / IPL apparater giver permanent hårfjerning. Det er en omgåelse af sandheden at love dette.

Mange slipper dog af med deres hår i lange perioder og har kun brug for en lille opfølgende behandling med års mellemrum. Andre er så heldige, at hårene i det behandlede område aldrig dukker frem igen.


MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Melaine Ahle
Kristoffer Aas Ruvang
Denise Jacobsen
Layal Misto
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz
Mia Asp
Hamsah Ashir
Maria Bobjerg