Fup og fakta om fedtfrysning - priser og kvalitet

Kvindeansigt

Fup og fakta om fedtfrysning - priser og kvalitet

Markedet for fedtfrysning bugner med slagtilbud. Prisen varierer meget fra klinik til klinik.

Her kan du finde hjælpe til at gennemskue, hvilke krav du skal stille til din fedtfrysningsbehandling. Det handler om at du får en tryg og sikker behandling, et optimalt resultat og en fornuftig pris, der ikke er for urealistisk lav og heller ikke for dyr!

En guide til at finde rundt i fedtfrysningsjunglen

Mange kunder spørger os:

  • Hvad er grunden til, nogle klinikker tilbyder fedtfrysning op til under ½ pris af hvad andre gør?
  • Er det samme kvalitet, sikkerhed og resultat jeg får, uanset prisen?

Det korte svar er, at du betaler for, hvad du får. Når du køber en fedtfrysningsbehandling, der næsten er for billig til at være sandt, så er det din krop, dit udseende og velbefindende, der måske til slut kommer til at betale differencen.

Bemærk, at nogle klinikker på markedet desværre påstår at deres maskiner er af mærket Cooltech, selv om det er usandt, og de i stedet behandler med lavkvalitets maksiner.

Her er en guide til at du kan finde vej i fedtfrysningsjunglen(!), så du lykkes med på samme tid får en sikker behandling, det bedste resultat – og også en fornuftig pris. Køb ikke for billigt, men heller ikke absolut for dyrt!

CoolTech udstyret og princippet i hvordan en fedtfrysning foregår. Resultatet er synligt efter blot én behandling og du opnår op til 25% reduktion i uønsket kropsfedt

Illustration af hvordan fedtfrysning foregår. Resultatet er effektivt, idet fedtcellerne destrueres i de behandlede områder.

Priser på fedtfrysning - hvad er op og ned?

Prisen på fedtfrysning varierer meget fra klinik til klinik - ungå behandling med billige kopiapparater

Fuld-krops silhuetter med markeringer

Du kan næsten altid være sikker på, at betaler du en meget lav pris for din fedtfrysningsbehandling, så bliver den udført med et lavkvalitets- og billigt kopiapparat. Men nogen gange kan prisen også være særlig høj. I det tilfælde har klinikken ofte købt et højkvalitets apparat, hvor der skal betales en ret stor afgift tilbage til leverandøren, hver gang de udfører en behandling.

Priserne ligger her ofte på ca. 8.000 kr. eller mere for en behandling. I 2019 ligger prisen på 1 fedtfrysningsbehandling af 1 område med et højkvalitets apparat ellers på ca. 3.500 – 7.000 kr. Her er der oftest ingen eller særdeles lille forskel på kvaliteten af apparatet.

Dårlige resultater og smerter med billige fedtfrysningsapparater

Du minimerer risikoen for smerter og får et hurtigere og billigere resultat i den sidste ende med højkvalitets apparater

Hvordan foregår fedtfrysning? Fedtfrysning (kryolipolyse)) foregår ved at fedtvæv suges ind i et vakuumkammer.

Behandling med billige kopiapparater er ofte kendetegnet ved at applikatorerne er flade eller har form som en lille kop. Det betyder, at det ofte gør rigtig ondt at få behandlingen, og at du har smerter længe efter behandlingen og får flere blå mærker.

Flade eller små-koppede applikatorer passer IKKE til din krop, de kan ikke nå omkring dine former. Det vil sige, at det er din krop, som ”tvinges” til at passe til apparatet og ikke omvendt. Dette giver også øget potentiale for ubehag fra nerver efter behandlingen.

Din krop er ikke flad! Selv slanke mennesker har former! For at du skal få en vellykket behandling, er det altafgørende, at den applikator (også kaldet vakuumstykke eller mundstykke), der sættes på din krop, er tilpasset din krops former. Kun derved kan det lade sig gøre at ”suge fedtet fast” og sikre at det bliver udsat korrekt for frostpåvirkningen, hvorved fedtcellerne dør og du står tilbage med et effektivt resultat. Hvis du er normalvægtig og har søgt behandling, fordi du kæmper med genstridige fedtdepoter , skal der normalt 1-2 behandlinger til, for at nå det ønskede resultat. Har du en lidt forhøjet BMI, skal der ofte 2-3 behandlinger til.

Højkvalitets fedtfrysningsapparater har flere anatomisk tilpassede applikatorer til de forskellige områder på kroppen, f.eks. større applikatorer til maven, mindre til ”bh-dellen”, etc. Den klare fordel herved er, at det minimerer ubehaget ved behandlingen og at du ikke skal igennem ekstra mange behandlinger for at nå et godt resultat.

Der skal typisk 4, 6 eller flere påsætninger med applikator på et lavkvalitets- og billigt fedtfrysningsapparat for at matche det område på din krop, der bliver behandlet med eks. et højkvalitetsapparat fra CoolTech med kun 1 applikator. De små applikatorer på billige apparater betyder også, at behandlingen af en mave eller flanker tager evigheder. Alt i alt: En dårlig og langsommelig vej til at opnå tvivlsomme resultater.

Risiko for dit helbred ved fedtfrysning med billige apparater

På en række punkter mangler de ofte grundlæggende kontroller og indstillinger, der er super vigtige for at du får en tryg og sikker behandling

Kølemoduler og pumper på billige fedtfrysningsapparater er ofte voldsomt underdimensionerede, og derfor er kølekammeret på den enkelte applikator meget lille.

Styringen og kontrollerne på disse billige maskiner er ofte mangelfuld eller ikke eksisterende. Når man har et system, hvor man ikke kan måle på den aktuelle indstilling, er der rig mulighed for at denne indstilling ændres og forårsager under- eller overbehandling. Der er typisk utilstrækkelig kontrol i de billige fedtfrysningsapparater, hvilket er en alvorlig risikofaktor for dit helbred.

Billige fedtfrysningsapparater vil ikke kunne sikkerhedsgodkendes

Værst af alt, så har fedtfrysningsmaskiner hidtil ikke skulle CE-godkendes som medicinsk udstyr og er kun derfor godkendt på linje med en brødrister eller en hårtørrer. Først i maj 2017 godkendte EU en ny MDR (Medical Device Regulations), som indfases i medlemslandende i 2019-2020. Kinesiske og andre producenter har udnyttet dette smuthul til at sælge nogle helt åbenlyst utilstrækkelige produkter (ligesom på tatoveringslaser siden). Der vil på sigt komme styr på dette, men lige nu er de en faktor på fedtfrysningsmarkedet og fungerer som pristrykkere i den helt lave ende af skalaen. Det er først og fremmest derfor, at du kan se tilbud helt ned til f.eks. under 1.000 kr. for en fedtfrysningsbehandling(1).

Styringen og kontrollerne på høj kvalitets fedtfrysningsmaskiner er i top.

Når man har et system, hvor behandleren kan måle på den aktuelle indstilling, undgås at indstilling ændres og forårsager under- eller overbehandling. På et høj kvalitets apparat som f.eks. CoolTech, er der indbygget en konstant in-line måling af alle behandlingsparametre (herunder temperatur og vakuum). Såfremt noget ændres, justerer CoolTech straks. Både behandleren og du selv kan konstant se de aktuelle værdier på skærmen.

Vær kritisk ved dit valg af klinik ved fedtfrysning

Det er ikke lige meget, hvilken klinik du vælger. Stil krav til klinikkens og behandlerens erfaring og uddannelse. Tjek navn og udstyr på apparatet, før du vælger behandling.

Bed om en gratis konsultation, før du beslutter dig for behandling.

Nogle billige fedtfrysningsklinikker reklamerer med billige fedtfrysningspriser, fordi ”de ikke skal betale høje lønninger til læger og sygeplejersker”. Det kan godt være rigtigt, at de betaler lave lønninger til deres personale. Men de glemmer at fortælle, at speciallægeklinikker netop har behandlere med stor faglige viden og erfaringer i at håndterer sundhedsrisici ved behandlingen og derfor ved, i hvilke tilfælde der kan være risici ved en behandling og som derfor ikke tilbyder dig behandlingen, afhængig af dine helbredsforhold.

DermoCosmetic har som en af landets førende kosmetiske hudlægeklinikker valgt kun at satse på globalt anerkendte og lokalt supporterede kvalitetsprodukter og behandlingsapparater, der giver sikre, veldokumenterede og effektive behandlinger. Vi har valgt mærket Cooltech til fedtfrysning, bl.a. Fordi det har verdens bredeste udvalg af applikatorer til ægte helkropsbehandling.

Når andre klinikker tilbyder behandlinger, der næsten er for billige til at være sande, så er det en god ide at huske at det er din krop, dit udseende og velbefindende, der måske til slut kommer til at betale differencen.

DermoCosmetics råd til dig ved fedtfrysning - kort og godt

Følger du disse enkle råd, er du godt på vej til få en sikker, højkvalitets fedtfrysningsbehandling til en rimelig pris

De 5 vigtigste råd:

  • Lad dig ikke lokke af slagtilbud: Priser under ca. 3.500 kr. for behandling af 1 område udføres ofte med billige kopiapparater med ringe resultater og sundhedsrisiko til følge – undgå dem
  • Hvis du er normalvægtig og ”kun” kæmper med mindre, genstridige fedtdepoter: Spørg til, hvor mange behandlinger man regner med du ca. skal have for at få reduceret ca. 25% af det uønskede fedt, svaret skal helst være mellem 1-2 behandlinger.
  • Bed om en konsultation inden behandling, især hvis det ikke er hos en speciallægeklinik, og vær helt sikker på, du har tillid til behandler, før du beslutter dig for en behandling. Spørg ind til behandlers uddannelse og erfaring med fedtfrysning og generelt til håndtering af risici ved behandlingen.
  • Sikr dig, at apparatets applikatorer ikke er flade i formen og at apparatet har forskellige applikatorer til forskellige områder af kroppen – undgå smerter og mange behandlinger. Spørg ind til, om der er indbygget en konstant in-line måling af alle behandlingsparametre (herunder temperatur og vakuum) i klinikkens apparat – hvis ikke, undgå behandling
  • Få din behandling i en speciallægeklinik, det er din bedste garanti for en sikker og tryg behandling

(1) Med hensyn til CE-mærkning er der produkter der umiddelbart ville kunne godkendes som medicinsk udstyr på baggrund af produktets kvalitet (godkendt på komponentniveau), producentens ISO-certificering (eller tilsvarende), administrative rutiner osv. Dette gælder eksempelvis CoolTech. Andre og typisk kinesiske udstyr er på alle måder helt utilstrækkeligt designet, dokumenteret m.v. og ville derfor ALDRIG kunne blive godkendt. Men da medicinsk udstyr under hidtidige MDD (Medical Device Directive) formelt kun omfatter udstyr, der anvendes til sygdomsbehandling og eller afhjælpning af handicap findes der pr. i dag ikke fedtfrysere, som er godkendt som medicinsk udstyr.


MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Melaine Ahle
Kristoffer Aas Ruvang
Denise Jacobsen
Julie Rostholm Toborg
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz
Hilda Olsen
Line Grønvall
Simone
Helene Lindhardt
Ann Schmidt Holleufer