Belkyra / Kybella behandling af dobbelthage

Kvindeansigt

Belkyra / Kybella behandling af dobbelthage

Ikke-kirurgisk behandling til reduktion af fedt under hagen og til at gøre kæbelinjen mere markeret. Belkyra / Kybella behandlingen er velegnet til behandling af moderat til svær fedme lokaliseret under hagen (submentalt fedt).

DermoCosmetic tilbyder som en af få klinikker behandling med Belkyra

Vores hudlæge, Erik René Obitz, har mere end 15 års erfaring med injektionsbehandlinger. Han er godkendt hos Sundhedsstyrelsen til at behandle med Belkyra.

Belkyra og CO2 laser behandling, før og efter 3. behandling

Kvinde i 40'erne, som har fået 2 behandlinger med Belkyra for reduktion af dobbelthage

Hvad er Belkyra / Kybella og hvordan virker behandlingen?

BELKYRA (Kybella) er en ikke-kirurgisk behandling til reduktion af fedt under hagen og til at gøre kæbelinjen mere markeret. Effekten af en Belkyra behandling er permanent.

Hageparti kvinde, 3 behandlingsstadier

Reduktion af fedt under hagen og mere markeret kæbelinie

Belkyra er også kendt under navnet Kybella (i USA), og behandlingen kaldes ofte for "Chin Sculpting" (skulpturering af hagen).

Under behandlingen sprøjtes en fedtopløsende medicin (deoxycholsyre) ind i fedtet under hagen. Dette medicinske middel ødelægger fedtcellernes cellemembran, så de "dør".

Deoxycholsyre er et fordøjelsesenzym, der allerede findes i kroppen og som nedbryder fedt fra del mad, vi spiser.

På samme vis virker det indsprøjtede syntetiske deoxycholsyre ved at nedbryde det overflødige fedt i dobbelthagen, som derefter absorberes. Herefter vil fedtcellerne ikke komme tilbage.

Hvor mange behandlinger har jeg brug for?

Mængden af fedt, der nedbrydes ved en behandling med Belkyra / Kybella, varierer fra person til person, og derfor kan den enkelte ofte have brug for mere end én behandling. Få oplever dog allerede tilstrækkelig effekt efter kun én behandling, andre gange er der brug for 2 eller flere behandlinger.

Hageparti kvinde

Aldersbetinget dobbelthage, alder 55 år, BMI 21,8 og vægt 68 kg

Hageparti kvinde

Genetisk disponeret dobbelthage, alder 35 år, BMI 20,0 og vægt 52 kg

Hageparti kvinde

Dobbelthage pga. vægtforøgelse, alder 39 år, BMI 31,9 og vægt 95 kg

I forbindelse med en konsultation kan vi vurdere ca. hvor mange behandlinger der er brug for i netop dit tilfælde, på baggrund af mængden og omfanget af fedtet i dobbelthagen og dine personlige mål med behandlingen.

Du skal forvente, at der går mellem 6-8 uger efter en behandling, før du kan se resultatet og din dobbelthage er blevet mindre helt uden anvendelse af kirurgi. Der skal gå minimum 4 uger, før behandlingen kan gentages.

Er Belkyra / Kybella noget for mig eller skal jeg vælge fedtsugning til min dobbelthage?

Belkyra / Kybella er velegnet til behandling af moderat til svær fedme lokaliseret under hagen (submentalt fedt). Man kan sagtens være slank i resten af ansigtet og på kroppen, og stadig have for meget fedt under hagen.

Hageparti før og efter Belkyra behandling

Før og efter Belkyra / Kybella behandling, tydelig fedtreduktion under hagen og harmonisk markeret kæbelinie

Uanset om du har "arvet" din dobbelthage (du er genetisk disponeret), om du har udviklet dobbelthage med alderen, eller om du har taget på med tiden, kan Belkyra / Kybella være en god løsning for dig.

Er du decideret overvægtig, egner Belkyra / Kybella sig dog ikke til dig. Belkyra / Kybella er IKKE en løsning til at slippe af med overvægt, kun til fedtreduktion i området under hagen.

Stadig flere vælger Belkyra behandling til at slippe af med overflødigt fedt under hagen, fordi de ikke ønsker at få foretaget en operation som fedtsugning jo er, og fordi de vil undgå at være sygemeldte fra arbejde i flere dage.

Både Belkyra / Kybella og fedtsugning har hver deres fordele og ulemper. Ved Belkyra / Kybella behandling tager det flere uger før du kan se resultatet. Ved en fedtsugning kan du se resultatet med det samme.

Men, idet fedtsugning er et invasivt, dvs. kirurgisk indgreb, er restitutionsperioden meget længere end ved en Belkyra behandling. Hertil kommer, at du efter en fedtsugning er nødt til at anvende en hovedforbinding i 1-2 uger efter din operation, for at sikre kompression af vævet og for at holde hævelsen under kontrol.

Hagepartier 6 personer

Fra venstre mod højre: 1) ingen dobbelthage, 2) minimal dobbelthage, 3) tydelig dobbelthage, 4) kraftig dobbelthage og 5) ekstrem dobbelthage med konveks form

Med fedtsugning kan du således ikke holde det skjult for omgivelserne, at du har fået en kosmetisk behandling, og det kan være ret ukomfortabelt og upraktisk i hverdagen.

Gør det ondt at blive behandlet?

Smerte opleves meget individuelt. Nogle oplever at behandlingen kun er forbundet med et lettere ubehag, andre oplever decideret smerte ved en Belkyra / Kybella behandling. For at reducere ubehag ved behandlingen tilbyder vi lokalbedøvelse forud for behandlingen. Det kan aftales, når du kommer til en konsultation forud for din behandling.

Efter selve behandlingen vil du opleve et mindre og forbigående ubehag i form af hævelse og rødme i det behandlede område. Det er helt normalt og aftager i dagene efter behandlingen. Få oplever hævelser i op til en uge efter behandlingen.

Selve behandlingen med Belkyra / Kybella

Forud for selve behandlingen tager vi et par før-billeder. Speciallægen starter med at markere præcist hvor på din dobbelthage, indsprøjtningerne med Belkyra / Kybella skal foretages.

Selve injektionsbehandlingen tager ca. 10 minutter.

Efter behandlingen

Direkte efter behandlingen (10-15 minutter) kan du med fordel få afkølet det behandlede område med is (fryse pads udleveres i klinikken). Dette hjælper med at reducere hævelser.

Som ved alle andre injektionsbehandlinger, er der også ved Belkyra en række forbigående gener. Disse er heldigvis milde, og risikoen for at udvikle alvorlige komplikationer er minimal. Du kan efter behov anvende smertestillende håndkøbsmedicin.

De mest almindelige forbigående gener er hævelser, som oftest ophører op til 3–5 dage efter behandlingen. Du kan også opleve rødme, kløen og få blå mærker, midlertidig følelsesløshed og ømhed i det behandlede område.

De fleste vil opleve, at de kan genoptage deres dagligdag umiddelbart efter behandlingen, men ønsker du ikke at andre skal kunne se, du har fået en behandling, kan det være en god ide at få foretaget behandlingen op til en weekend.

Kvindeansigt i profil

Gentagelse af behandlingen

Mellem 6-8 uger efter en behandling, kan du få endnu en behandling for yderligere at reducere uønsket fedt under hagen. Næsten alle har brug for mere end 1 behandling for at nå det ønskede resultat.

Forud for hver behandling tager vi et billede af det behandlede område.

Gratis konsultation inden behandling

Inden din (første) Belkyra / Kybella behandling, kommer du til en gratis konsultation hos vores speciallæge, Erik René Obitz, der vurderer, om du er en velegnet kandidat til behandling.

Under konsultationen vil du blive spurgt ind til, om du har - eller har haft - sygdomme, der udelukker at du kan blive behandlet med Belkyra / Kybella.

Der skal gå minimum 48 timer fra du er konsulteret, til du kan blive behandlet. Det er kun få dermatologer og plastikkirurger i Danmark, der må behandle med Belkyra