Akne i svær form

Kvindeansigt

Akne i svær form

Svære tilfælde af akne kendetegnes ved cyster eller knuder i huden. Der er tale om dybere betændelsesreaktioner med ømhed i huden. Cysterne indeholder et gulligt, slimet sekret, der ofte tømmer sig spontant eller efterlader fortykkede eller fordybede ar dannelser.

Det er vigtigt at søge hjælp hos hudlæge til behandling af svære tilfælde af akne. Ubehandlet resulterer aknen ellers oftest i ar, som følger en resten af livet.

Kontakt Hudlægerne i Virum hvis du har akne i svær form
Når du har en henvisning fra egen læge, kan du kontakte Hudlægerne i Virum på tlf. 45 85 75 15 for en konsultation og behandling med Isotrerinoin.DermoCosmetic tilbyder kun behandlinger af middelsvær og svær akne i tilfælde, hvor du ikke tåler Isotrerinoin eller ikke ønsker behandling med præparatet. Behandlingen hos DermoCosmetic foregår med Kleresca lysterapi.

Senere, når der er kommet kontrol over aknen, kan behandlingen med fordel vedligeholdes med NeoStratas hudplejeprogram mod akne bestående af akne hudplejeprodukter og akne peelinger hos DermoCosmetic.

Hvordan kan svære tilfælde af akne behandles

Hudlæger er specialister i diagnosticering af akne typer og i behandling af akne. Behandlingen foregå med tabletter, der skal indtages.

Behandlingen retter sig mod en eller flere af de faktorer, der har betydning for udviklingen af akne: Den øgede produktion af hudfedt, forsnævring af talgkirtlernes åbning eller mod selve akne bakterien.

Behandling af svær akne med cystedannelser

Ved svær akne med cystedannelser, hvor intet andet har vist en effekt, kan hudlægen behandle med isotretionin (Roaccutan). Det må ikke bruges af gravide, og kvinder må kun få præparatet, hvis de bruger en sikker form for prævention som for eksempel p-piller.

Behandling af svær akne med bumser

Ved svær akne med bumser kan man langtidsbehandle med antibiotika i form af f.eks. tetracyklin. Tetracyklin må ikke bruges af gravide eller ammende kvinder eller børn under 12 år.

Voksne kvinder og akne

Voksne kvinder, der er generet af svær akne, vil ofte have gavn af p-piller, som indeholder anti-androgener. Denne type p-piller må ikke bruges, hvis man har en akut leversygdom. Mildere former for akne i voksenlivet kan behandles uden piller.

Forholdsregler ved behandling af akne med isotretionin

Kvinder, der bruger isotretionin (Roaccutan)må først blive gravide en måned efter ophør med behandlingen. Isotretionin må ikke anvendes af personer med nyre- eller leversygdom. Præparatet kan have svære bivirkninger, hvorfor kun hudlæger må behandle med det.

Hudlæger er eksperter i at behandle svære tilfælde akne og kan tilbyde effektive behandlinger.

Behandling af svær akne tager tid og kræver derfor tålmodighed

Husk at behandling af akne tager tid. Behandlingens virkning kan derfor først ses efter seks til otte uger. Er du teenager eller først i 20´erne, vil behandlingen typisk skulle fortsætte, indtil du er vokset fra bumserne, hvilket oftest sker, når du er midt i 20´erne.


MØD DERMOCOSMETIC

Om DermoCosmetic

DermoCosmetic er en kosmetisk hudlægeklink, der tilbyder dig hudforyngelse og forskønnelse med veldokumenterede og sikre metoder.

Vi er kendte for personlig service, grundig rådgivning og høj lægefaglig ekspertise og etik.

Erik René Obitz
Melaine Ahle
Kristoffer Aas Ruvang
Mia Asp
Nina Torres
Elisabeth Krystina Christensen
Mia Langberg Rasmussen
Wenche Obitz